Ga naar hoofdinhoud

Led-scan: De wettelijke verplichting led-verlichting in 2020

Het is intussen algemeen bekend dat led-verlichting een stuk zuiniger en dus milieuvriendelijker is dan ouderwetse gloeilampen en halogeenverlichting. Vanaf juli 2020 wordt het dan ook wettelijk verplicht voor bedrijven om alleen led-verlichting te gebruiken. Het wordt verwacht dat dit niet veel later ook voor particulieren zal gelden. Om later niet tegen problemen aan te lopen, is het belangrijk om op tijd te beginnen met het aanpassen van je verlichting. Aldor Verlichting in Castricum helpt je hier graag bij door een led-scan uit te voeren en je uitgebreid te adviseren over verlichting.

Wanneer kun je je huidige verlichting vervangen door led-verlichting?

De meeste lampen kun je gemakkelijk een-op-een vervangen door led-lampen. Je hoeft hiervoor geen aanpassingen te maken. Led-lampen zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar in warmwit licht voor een gezellige sfeer en ze zijn daarnaast ook goed dimbaar. Kies wel altijd led-lampjes met dezelfde fitting als de originele lampjes.

Heb je halogeenspotjes die op 12 volt werken, zoals MR16 of G4 spots, dan komt er net wat meer bij kijken. Je kunt MR16 halogeenspotjes vervangen door zowel het lampje als de bijbehorende trafo te vervangen door een MR16 led-spotje en een led-trafo. Een andere optie is om het halogeenlampje en de halogeentrafo te vervangen door een GU10 led-spotje. Deze kun je direct op de netspanning aansluiten, maar je hebt dan wel ook de GU10-fitting nodig.

Voor G4-spotjes zijn led-lampjes verkrijgbaar die in de meeste gevallen op de halogeentrafo werken. Dat is handig, want deze kleine lampjes zijn vaak ingebouwd. Je kunt eventueel ook de trafo’s vervangen door led-trafo’s.
Aldor Verlichting kan je helpen de juiste led-lampen voor jouw armaturen te kiezen. Ook geven we graag advies voor nieuwe verlichting.

Blijf de wet een stap voor met een led-scan

Wij willen graag dat je de wet een stapje voor blijft, zodat je ruim op tijd kunt beginnen met het vervangen en eventueel aanpassen van verlichting. Onze specialisten voeren graag een led-scan voor je uit, waarbij we jou op locatie adviseren over jouw verlichting. Wij komen bij je langs en lopen in ongeveer een halfuur jouw huis of bedrijfspand door aan de hand van alle lichtpunten. Hierbij leggen we uit welke lampen meteen te vervangen zijn en welke lampen niet vervangen kunnen worden (en waarvoor dus een andere oplossing moet worden gezocht). Ook vertellen we graag meer over de nieuwe richtlijnen.

In de meeste gevallen is het een simpele klus om je oude verlichting te vervangen door led-verlichting om te voldoen aan de nieuwe wettelijke verplichting in 2020. Wil je hier meer advies over ontvangen? Maak dan een afspraak met Aldor Verlichting in Castricum voor een led-scan van je huis.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top