Skip to content

Verkoeld de warme zomer door met ventilatoren

Tot voor kort leek een goede ventilator een overbodige luxe voor de Nederlandse zomers, maar als je vorig jaar ook verrast bent door de lange hittegolf, dan weet je wel beter. De verwachting is dat onze zomers de komende jaren steeds warmer worden. Bereid je nu alvast voor op de warme zomer met de tips in dit artikel. Zo voorkom je dat je op het laatste moment noodgedwongen veel geld uit moet geven aan een ventilator van lage kwaliteit, omdat alle goede ventilatoren uitverkocht zijn.

Tips om je huis te verkoelen

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je huis en tuin te verkoelen. Bijvoorbeeld:

Verbeter de isolatie in je huis.
Goede isolatie zorgt niet alleen voor een warm huis in de winter, maar ook voor een koel huis in de zomer. Vooral in een ouder huis is het verbeteren van de isolatie, bijvoorbeeld door het laten plaatsen van driedubbel glas, een goede investering.

Zorg voor voldoende beplanting.
Een betegeld binnenplaatsje houdt veel meer warmte vast dan een gazon met bloembedden en struiken. Klimplanten tegen de muren nemen geen warmte op en zorgen er dus voor dat het ook binnen minder warm wordt. Sommige planten kunnen de muren wel beschadigen, dus pas hiervoor op. Een groen dak is nog beter!

Houd de warmte buiten.
Het is ‘s zomers verleidelijk om alle ramen open te zetten, maar als het buiten warmer is dan binnen, is dit geen goed idee! Zet ’s ochtends even alle deuren en ramen open, maar sluit deze later op de dag. Sluit ook de gordijnen aan de kant van de zon en breng eventueel zonwering aan de buitenkant van de ramen aan.

Laat de warme lucht opstijgen.
Zet het luik naar de vliering open of open een raam op de bovenste verdieping van je huis, zodat de warme lucht kan ontsnappen en niet in je slaapkamer blijft hangen.

Schaf een goede ventilator aan.
Plaats deze zo dat warme lucht van binnen naar buiten wordt geblazen. Zet je ’s avonds een paar flessen met koud water of zelfs ijs voor de ventilator, dan is het verkoelende effect nog groter.

Geniet van verkoeling met een moderne ventilator

In klammig weer is een ventilator van goede kwaliteit perfect om een aangenaam binnenklimaat te creëren in je woonkamer, eetkamer of slaapkamer. De moderne ventilatoren van Aldor Verlichting in Kennemerland bieden meer dan alleen verkoeling. Zo zijn er ventilatoren verkrijgbaar met ingebouwde verlichting die een stijlvolle uitstraling aan je interieur geven. Al onze ventilatoren werken met een afstandsbediening; niet met een schakelaar aan de muur. Zo kun je makkelijk de ventilatie regelen, ook vanuit je bed. Je kiest zelf waar je ventilator komt te hangen. Je kunt deze zelf monteren, maar tegen een kleine vergoeding kun je ook Aldor Verlichting hiervoor inschakelen.

Zo zijn er diverse manieren om ook in een hete zomer te kunnen genieten van een prettig binnenklimaat. Wil je meer weten over de ventilatoren van Aldor Verlichting? Kom dan vooral langs in onze winkel in Kennemerland.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top